Beranda > Oprexz > Installing VMWare (virtual Machine)

Installing VMWare (virtual Machine)

Untuk Melakukan hacking wifi, pertama kita harus mengerti bahwa tool-tool yang kita pergunakan rata-rata bekerja pada platform Linux. Untuk menginstall linux di komputer butuh usaha yang panjang, mulai dari mempersiapkan hardisk termasuk resiko kalau gagal instal or format, bisa-bisa data-data anda akan ikut raib. Dibawah ini adalah step-step instalasi dan setting Virtual machine pada kendaraan Windows XP dengan OS yang di instal adalah Linux Back Track 2. Anda dapat juga mengintal OS lainnya dengan step-step yang sama.

Backtrack yang dipakai mempunyai format iso, soalnya kalo pake CD kasihan CDROM drive-nya. Alokasi untuk memori yang saya pakai hanya 256 Mb, coz memori hostnya cuma 512 . Alokasi harddisknya 4 Gb-an. Oh iya, Entah kenapa harddisk yang terdeteksi sda bukan hda. Jadi yang saya gunakan sebagai destination drive untuk instalasi nya yang sda. Menurut keterangan sih, sda = usb value, bukan HDD value atau hda.

1. Download the Backtrack 2 iso

http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html

2. Open VMware Workstation and create a new virtual machine

File > New > Virtual Machine

Click Next

Select Typical, then click Next.

Select Linux, then select Other 2.6.x Kernel from the pull down menu. Click Next.

Name your virtual machine Backtrack 2, or whatever you wish, then click next.

Choose Use bridged networking if you are on a network where you can acquire an IP address separate from your host operating system. If you’re on a home cable or DSL connection, you may only have one IP address, in which case you should choose Use network address translation (NAT). Read below for information on how this affects Backtrack!

Leave the default 8.0GB unless you think you may need more. You can select Allocate all disk space now if you’d like, but keep in mind it could take several minutes.

Click Finish

3. Edit virtual machine settings

Adjust the RAM depending on how much you want to allocate to the virtual machine. My Backtrack 2 installation seems to do fine with 256MB, and I have 512 MB on the host machine.

Select CD-ROM

Select Use ISO Image, then browse to the Backtrack 2 ISO that you downloaded before. You don’t need to burn this ISO to a CD, one of the great features of VMware is that it can map an ISO file as if it were a physical CD-ROM drive. This works with DVD isos too!

Click OK

4. Start the virtual machine

5. Login with username root, password toor

Don’t worry, you can change this once you install Backtrack to the hard drive.

6. Partition and mount the hard drive

The virtual SCSI hard drive in VMware is usually /dev/sda. We need to partition this drive and create a filesystem on which Backtrack 2 can be installed.

We will use fdisk to create 2 partitions – one for the filesystem and one for swap space.

fdisk /dev/sda

Enter each line below into fdisk’s prompt:

n

p

1

<enter>

+7168M

n

p

2

<enter>

<enter>

w

This will create a 7GB partition for the filesystem and a 1GB swap space. If you want more space on the filesystem (or if you made your virtual disk larger than 8GB), you can change +7168M to another number (in megabytes).

Create an ext3 filesystem on the first partition:

mkfs.ext3 /dev/sda1

Create swap space on the other:

mkswap /dev/sda2

Mount the drive:

mkdir /mnt/backtrack

mount /dev/sda1 /mnt/backtrack

7. Run startx to boot up KDE

8. Use the Backtrack installer

Start > System > Backtrack Installer

Leave the source blank

Install backtrack to: /mnt/backtrack

Write MBR to: /dev/sda

Select Real (2700 MB required) for the installation method

Click install. It could take awhile or hang at certain parts (seems to hang for awhile at 81% on my machine).

9. Have fun

Restart the virtual machine, and you’re ready to start using Backtrack 2 in VMWare!

  1. Maret 16, 2008 pukul 12:07 pm

    Lah, kenapa di vm-kan?
    Setau saya, bektrek dilengkapi pemartisi di live nya.
    Jadi data tetap sehat kan?

    Lagipula kita sudah bisa bebas mutar audio atau video di bektrek karna kodek sudah ada. Ringan pula.🙂

  2. Maret 16, 2008 pukul 12:18 pm

    Untuk hacking wifi, Bektrek paling enak kalo di VM, soalnya bagi pemburu sinyal yang harus sering bolak balik WIN-Linux sangat tidak praktis kalau harus sering reboot komputer.
    Selain itu untuk yang baru belajar instalasi, menggunakan VM adalah cara teraman..

  3. Mei 15, 2008 pukul 10:12 am

    salam kenal bro!
    pengen tau nih, dari Bima juga ya? maksudnya hacking wifi gimana ya?

  4. September 19, 2008 pukul 6:44 pm

    LAM KENAL YA? SY INGIN MEN DOWNLOAD LAGU DAERAH BIMA WADU TANDA RAHI TP KOK GA BISA2 YA? TOLONG DONK BAGI YG BISA MENGIRIMKAN SAYA LG TERSEBUT SY UCAPKAN BANYAK2 TERIMA KASIH.

  5. April 24, 2009 pukul 12:47 pm

    eleeeeeeeeeekkkkkkkkk

  6. Januari 6, 2013 pukul 6:36 am

    Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to
    take a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and
    will be tweeting this to my followers! Superb blog and brilliant style and
    design.

  7. Januari 19, 2013 pukul 6:23 am

    I simply could not depart your website before suggesting that I extremely
    loved the standard info an individual provide in your guests?
    Is going to be again steadily in order to check up on new posts

  8. Mei 6, 2013 pukul 5:25 am

    gan kenapa Backtrack 5 di VMWare saya gk mendapat sinyal wifi yah??
    mohon arahannya gan…

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: